AlexandraMichelles

Vappenfredag!

Publicerad 2016-04-29 17:13:13 i

Heijsan! Har lite bildbrist som ni ser hehe ^^ 
Nåja idag är det fredag och jag är ledig har hunnit med ganska mycket, jag vaknade redan halv 10 och steg upp och pysslade om pappas doggsen. For sen hem till mamma för att få Yrkesprovsplanen skriven och klar blev den, skönt nu är jag redo att börja mitt YP. Sen började jag på med en annan skoluppgift också om vanligaste läkemedlen som finns på praktik avdelningen men den orkade jag inte göra klart. For också till Trendshoppen med mamma på eftermiddagen och sen handlade vi, köpte struvor och drack hemgjord mjöd sen, yamii! nu har jag just duschat och ska behöva börja göra mej klar ska ut med mina vänner ikväll! i helgen blir det väll att fira valborg på ett eller annat sätt! Ha en fin valborg! ♥
 
 

Frågorna som det aldrig slutas diskuteras om

Publicerad 2016-04-26 10:39:22 i

Som ni kanske märkt har det kommit en lista på 10 bloggiska evighetsfrågor som vi nu ska ta och skriva ner våra svar på, vi ska försöka hålla oss till svar på ca 5 rader och sen ska vi hoppas på att alla förstår att alla tänker vi olika och det är okej att ha olika åsikter om saker och ting så nu kanske vi slipper allt tjafs om just dom här iaf:

1. Så här tänker jag kring vacciner: 

Jag har ju inte barn och det är ju oftast vaccinerna åt barn som det käftas om men i dagsläge skulle jag helt klart ge mitt barn alla barnvacciner som vi har rätt till i Finland. Sen har jag själv förutom barnvaccinerna tagit svininfluensavaccinet, Fästingvaccinet och A&B hepatit vilket jag inte fått något "fel" av och så tog jag influensa vaccinet i vintras p.g.a vi behövde det för att få gå på praktik och det är första vintern jag har varit ordentligt sjuk sedan lågstadiet så nja det lär ja inte ta igen! Men jag e nog för vacciner!

 

2. Gällande skönhetsingrepp tycker jag så här:

Skulle jag vara med om en olycka som skulle skada mitt utsende tänker främst på en brand eller liknande, och en skönhetsoperation skulle göra så att min hud eller kropp skulle se bätre ut efteråt eller bli mer lik mitt vanliga jag skulle jag göra det! Jag förstår helt sådanna personer som gör skönhetsingrepp man kan ju behöva t.ex förminska brösten för ryggbesvär eller att man får tungt att andas. Men jag skulle inte göra det "bara för att"

3. Min sanna åsikt om muminmuggar:

Jag har 1 kanna och kanske ca 5 muggar det e väl helt passligt och jag har fått dom allihopa som gåva, vilket är en helt fin gåva ... Min mamma har ca 150 muggar, ca 5 kannor och ett eget rum i huset som hon kallar "muminrummet" , det har gått över styr och jag kan f*n inte förstå vad vi ska med så många muggar att göra!

4. Ska barn synas på sociala medier? Så här tänker jag:

Mamma bloggar är så otroligt roliga att läsa oavsätt om de visar bilder på barnet eller ej men visst är det roligt att få se en bild på sötisen som bloggen handlar om att se hen växa osv det har sin charm. Jag skulle (tror jag) om jag hade barn nog sätta bilder på barnet på bloggen/instagram ja, men inga bilder som barnet sen ska skämmas för typ nakobild från badkaret eller liknande.

5. Är jag feminist eller inte? Så här tänker jag:

Jag har inte orkat lägga mej i allt bråk om detta, jag tycker samhället ska vara rättvist och jämställt oavsätt om det är mellan låg inkomsttagarna eller de med hög lön eller om det gällen mellan de två olika könen eller om vem som ska få välja lag i lågstadiet på jompan när man ska spela fotboll.

6. Mina tankar om kommersiella samarbeten i bloggar:

Tycker det är trevlig grejj bara personen nogrant skriver ut att det är ett kommersiellt inlägg och att personen kan stå för vad hen skrivit också i verkligheten och helst att personen också har eller har testat saken hen reklamerar om.

7. Kan pojkar ha rosa kläder? Min åsikt om genustänk i kläder:

Såklar lika bra som en flicka kan ha blått! Färggranna barn är gulligt oavsätt färg eller kön! och när killar i min ålder kommer i en ljusrosa skjorta eller bara har en söt rosa slips sku man ju kuna smälta sönder *smiley med hjärteögon*

8. Dop eller namnfest - vad väljer jag?

Dop! Jag är döpt och Jag skulle också döpa mina barn jag tycker det hör till och ska vara så.

9. Bloggska - är det ett viktigt språk?

Jag är säkert helt lost nu men, vah? va ha ja missat? Andvänder jag också ett sådant "språk" eller? :)

10. Den berömda bloggfasaden - ska man visa allt i bloggen?

Vill man visa allt i en blogg så varsågod inte mej emot, det kan ju t.o.m vara intressant. Men jag skulle inte ta upp eller visa allt i min blogg, något privat liv måste man få ha men däremot tycker ja man inte behöver skämmas över att berätta att man är trött och visa sitt super stökiga hem nu som då alla har vi det råddigt eller alla behöver vi vila någon gång och speciellt om du kanske har 3 barn hemma :) Lillemor på sevendays är super på att våga visa och säga som det är men hon håller endå det privata privat.
 
 
Detta var nu mina åsikter, det är tur att alla är olika och att alla får göra som dom vill och tycka som dom vill! :)

Två svenska favoriter just nu!

Publicerad 2016-04-23 14:59:34 i

Jag älskar bloggare som tipsar om filmer och låtar, jag hittar många nya favoriter via andra bloggare så jag tänkte tipsa om mina två nyaste favoritlåtar som går på repeat på spotify, håll ti godo!
 
 
Den första är Norlie & KKV - Din idiot som jag fastnade för när Daniela bloggade och tipsade om denna låt. Texten är väldigt sådär så man känner "Precis sådär e de!" och videon e snygg och inte för mycket utan man hinner verkligen förstå texten! 
 
 
Den andra är Emil Assergård - All in som spelades flera gånger på senaste Petalax dansen och jag försökte shazamma fram låten men eftersom jag stod som vakt nedanför högtalarna så va ljudet för högt så de slog säkert sönder så telefon uppfattade inte vilken sång det var nå ja sökt genom spotify å försök hitta vilken det kunde va men utan resultat men så igår kom det upp att en av mina vänner som jag följer på spotify hade lagt till en ny låt så jag lyssnade på den och bara YES! man får verkligen festfeelis när man hör på denna och alla emils låtar e så himla bra, han e duktig på att göra texter som fasnar i huvet och som man bra kan sjunga med i! 
 
De va de, va tyckte ni om låtarna?? visst härliga? :D

Om

Min profilbild

Alexandra

Tjej på 20 vårar, från Österbotten med eget kryp in i Vasa. Jag är närvårdare som studerar till hälsovårdare på Novia, första året. och när jag hinner så jobbar jag, spelar revy, är aktiv inom frivilliga brandkåren, ordförande för UFs ungdomsutskott och medlem i styrelsen och såklart umgås jag med mina vänner och familj! Är också kommunalvals kandidat i Malax, nummer 20! Min blogg är en blandad kompott av mitt liv så hoppas du trivs! Alexandramichelles heter jag på instagram & du kan följa bloggen via bloglovin för lättare hålla koll på uppdatering om du vill!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela