AlexandraMichelles

Osteopati

Publicerad 2015-09-30 19:00:00 i

Detta inlägg är tidsinställt
Bild källa!

Hej!
I måndag var jag till Kristinestad för att få en ryggbehanling, jag var till Kirsti Wahlroos som jobbar på Positive Gym. Hon ger olika former av osteopati. Jag åkte dit för att jag haft otroligt ont i höger sidans korsryggsmuskel när jag gjort vissa rörelser, t.ex. att sätta sig upp och ner ur bilen har varit värst. Men jag åkte också för att jag själv, min familj och masör tyckte att min skolios hade blivit synligare.
 
Hon började med att kolla min rörlighet i ryggen och i höften, kollade längden på benen och så vidare. Där kom fram att min rörlighet i korsryggen var dålig, mina ben var lika långa (detta är onormalt om man har skolios) och att jag svankar lite för mycket.
 
Sen började hon knäcka ryggen min i alla möjliga riktningar och ställningar. Sen knäcke hon skillda kotor och tryckte på olika punkter. Tillsist kolla hon exakt samma kontroll igen som innan hon började. Det gjorde inte ont, lite obehaglit ljud bara när hon knäckte ryggen ;)
 
Efter bara 1 behanling hadde min skolios sjunkt ner igen och höger ben var 1 cm kortare än vänsta benet igen och jag kunde böjja mej hur bra som hellst neråt. Det visade sig att jag hadde haft två låsningar i ryggen en just där min skolios slutar och en i korsryggen och dessa låsningar hadde skjutit upp mitt ben och skjutit ut skulderbladen där jag har min skolios! så nu e jag SOM NY! ;) hehe
 
Nämen jag rekomenderar starkt henne! ni kan gå in här för att läsa mer om Osteopati och PositiveGym: Klicka!
Hon har inte hand om bara skolios ryggar utan mycket mycket mer! ja va super nöjd och det var inte så farligt dyrt heller för en behandling. 
 
Ända minuset jag har var att det var svårt att få tag på henne via telefon och hon hadd få tider lediga!
men det e ju också possitivt det betyder ju att hon har kunder och att folk går dit!

Studiebesök och tidsinställda inlägg!

Publicerad 2015-09-29 21:59:24 i

 
Tjaba! 
Igår var det måndag och vi var på studie besök till Pixne kliniken i Malax från skolan, helt intressant men ingen arbetsplats för mej! Sjussade sen hem Evelina och mathilda till Närpes, köpte en av dom bästa pizzorna jag någonsin ätit och körde sen hem till Petalax igen för att plugga på fördjupad anatomi provet och träffa släkten över en kaffekopp (eller ett jaffa glas) :) Åkte tillbaka till Närpes först i morse, skrev provet och sen åkte hela klassen till Geritrim i kristinestad på studiebesök, blev varmt mottagna och fick mesamm en känsla av att här skulle jag kunna jobba. För er som inte vet vad geritrim är så är det ett rehabiliterings hem för krigsveteraner och deras makar, de har massvis med aktiviteter och utrustningar/hjälpmedel som man inte sätt på andra ställen. Alltså väldigt moderniserat "hem" :) 
 
Har också hunnit sätta in en oriflame beställning, beställa hem 2 klänningar från Nelly, tagit emot hopp&stud anmälningar, kollar gårdagens ph och övat in lite zumba som jag kanske ska hålla åt internatsflickorna på torsda! ... fullt upp hela tiden!
 
PS!! OBS!!
Det kommer komma flera tidsinställda inlägg under veckan som inte publiceras på fb för er som brukar gå via där och läsa bloggen. Så kika in nu som då under veckan så har det kommit nya inlägg! :)

Från älgjakt till jubileumsmiddag!

Publicerad 2015-09-29 19:36:43 i

såhär såg jag ut i lördas med några timmars mellanrum ;)
-
Heij! tänkte berätta om min helg! 
I fredas efter skolan samlade jag ihop älgjakts kläderna + tillbehör, kokade mat åt mej och syster för att sen åka till Lokaalin för att välkomna flyktingarna som flyttat till Petalax för någon vecka sedan, mycket trevligt! Sen jag min superskoda till Vasa och va ut å körd + på en hese dejt me Tom, länge sen jag ha träffat honnom så de va skojjit :) 
 
Lördagen var det tidig väckning för att åka iväg till skogs på lite älgjakt och älg det fick vi minst sakt! Nej det är nog ingen favorit hobby dedär att dreva men bra kondis får man och bara det kommer älg e de faktist riktift roligt för då får man kött sen också ;) Vi gick väll i 7 timmar typ sen hastit hem och byta om och göra mej klar för 120 år jubileusmiddag + dans på Pörtom lokalin, god mat och mycket dans och en helt slut Alexandra! (Y) :)
 
Söndag tog jag en lååång sov morgon typ kanske till kl 2? hehe, åt mat, va på mitt första alarm, packa internatsväskan och drog iväg på första revyövningen! Skönt att vara igång igen me ny revy hoppas på ett lika bra år som ifjol! :)
 
 

Om

Min profilbild

Alexandra

Tjej på 20 vårar, från Österbotten med eget kryp in i Vasa. Jag är närvårdare som studerar till hälsovårdare på Novia, första året. och när jag hinner så jobbar jag, spelar revy, är aktiv inom frivilliga brandkåren, ordförande för UFs ungdomsutskott och medlem i styrelsen och såklart umgås jag med mina vänner och familj! Är också kommunalvals kandidat i Malax, nummer 20! Min blogg är en blandad kompott av mitt liv så hoppas du trivs! Alexandramichelles heter jag på instagram & du kan följa bloggen via bloglovin för lättare hålla koll på uppdatering om du vill!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela