AlexandraMichelles

Pampasveckan är här!

Publicerad 2017-03-29 13:36:06 i Allmänt,

PA PA PAMPAS!
hejsan alla det e redan onsdag och pampasfirandet i stan e i full gång. Jag började min vecka med att bli viceordförande i UFs styrelse eller de blev jag väll redan på söndag kväll då vi hade möte. Sen på måndag for jag på radiointervju som ni ser på bilden åvan, de va en kort intervju som gick direktsänt i radio vega. Det handlade om kultur och föreningsliv typ? Så jag sa nog bara några ord om UF verksamheten i byn, blev fotad och for hem. Igår var det syhfilisrace i stan och för er som inte vet så går det ut på att man får gåtor att lösa för att veta vart i vasa/korsholm man ska åka och vid varje punkt finns det funktionerer som hittat på någon liten rolig tävling bland annat kasta fisk, knyta knopar, skjuta slangbälla osv. Temat iår var #skadevasjöellerhavnåhavhej typ eller nå liknande? haha så vårt lag hade sytt rosa sköldpadde dräkter och spänt fast en sköldpadda på taket på min bil :) Vi vann inte men vi hade superkul och de e ju huvudsaken sen efter racet var det chauförstävling på Ollis som gick ut på att spela PS spel haha de gick inte så bra de heller fö oss. Kvällen fortsatte vi sen på leipis med afterrace och karaoke :) 
Idag ska vi fortsätta fira tror de blir så ska de låta och mellanfest för min del, ska bara sy fast lite halasmärken och vila lite före jag drar ut igen. 
 
Annars hörni! Förhandsröstningen började igår så om ni inte har möjlighet att rösta på valdagen den 9.4 ska ni gå och förhandsrösta, kom ihåg de e ni som väljer och varje röst är viktig! Bor ni i Malax komun och vill rösta på mej ska ni rösta på nummer 20! :)

helgen som varit och 20 årsdagen!

Publicerad 2017-03-22 21:56:50 i Allmänt, Jobb & Studier, Kommunalval 2017,

 
 
Hejsan! här är några bilder från i fredas och lördas. I fredas var jag i jobb och på kvällen for vi på hockey och sen var jag ut och körde med Oscar resten av kvällen. Lördagen spenderade jag först på bergö tillsammans med några andra sdp kandidater och delade ut korv i solen. Sen på Lördaskvällen var det pubkväll på lokalin där jag serverade och höll i trådarna för beerpongen. Riktigt lyckad kväll som slutade med att jag fick va chaffis och sjussa hem mina vänner från olika fester :) 
På söndag städade jag först lokalen sen mitt eget rum före gästerna kom på kaffe för att fira mig, fick super fina presenter jag tänkt visa i ett inlägg senare. På Söndaskvällen for jag och syrran på berättarcafe som uf ordnat tillsammans med hembygdsföreninge det blev många intressanta berättelser :) 
 
 
 
Måndagen gick först ut två studiebesök till Gamla Vasa sjukhus och till VCS psykiskaenheten i roparnäs. En lite intressantare än den andra men överlag var båda tå väldigt värdelösa studiebesök. For och äta till Laana, gillar ni tai mat ska ni testa den! Sen var det dax att köra upp inför lastbilskortet igen och jepps jag klarade det! tjohoo så nu har jag lastbilskort också men jag for endast köra brandbilar med det tills jag fyller 21 :) efter att jag fått kortet i min hand åkte jag till Malax, sminka mej och fixade håret på brandstation och for sen för att filmas till Malax tv, alla kandidater till valet skulle säga sitt namn och vilken nummer man var och sen fick man åka hem. På kvällen hadde vi släkt kalas igen men denna gång hos pappa, även där fick jag helt super fina presenter. Igår då var det min födelsedag och den blev riktit bra fast den snöa och regnade hela dagen fast vi haft så fint vår väder alla andra dagar den senaste veckan. Jag fira med att va en stund i skolan, hänga upp nya gardiner åt mommo och så bjöd hon på mat, Shoppa tyger med mina vänner och börja förbereda inför syhfilicrace nästa vecka och såklart avslutade vi dagen på Ollis :) Idag är jag ledig och har lunchat med mamma, kollat serie och gjort läxor. Har fullt program resten av veckan också så vi får höras när jag hinner hejs! :) 
 
 
 
 
 
 
 

Mitt livs första Martha möte

Publicerad 2017-03-15 14:37:02 i Allmänt,

Hej! 
Igår i skolan fick jag lyssna på en så otroligt bra erfarenhetsberättare, en ung tjej kom till skolan och berättade sin berättelse om önska att dö, viljan att leva. Läser kursen psykisk ohälsa så hennes berättelse handlade om ångest och depression, så berörande föreläsning. 
Efter skolan for jag och shoppa pingisbollar tills helgen, hämta syrran och for hem till Petalax. Kvällen spendera jag på lokalin där vi ställde borde på plats och radade ut glas till beerpong turneringen/pubkvällen som är på lördag, sjukt taggad fast jag ska servera haha ^^ Sen gick jag upp på vinden på lokalin för mitt livs första martha möte haha, marthona hade medlemsvärvning, bjöd på paj och hade bjudit in gäster från malax som kom och berättade om sin verksamhet och gav inspiration. Skrev inte in mej och ha inte tänkt göra det ännu heller haha men tyckt de va riktit intressant att lyssna på och eftersom jag är väldigt aktiv inom uf och marthona har sina utrymmen på uf och vi ibland har sammarbeten med dom så tyckte jag att ja kunde visa intresse och se vad dom sysslar med så kanske det sen är lättare att hitta sammarbeten på olika evenemang :) 
Idag har jag inte hunnit göra så mycket, städat lite, lagat mat, torkar kattspyor och fixat till mej för ikväll, ska åka till närpes för att träffa Evelina, sjukt länge sedan vi träffats och haft tid att prata så ikväll ska det skvaldras haha och ätas mat, de är de vi är bäst på :D synes!

Om

Min profilbild

Alexandra

Tjej på 20 vårar, från Österbotten med eget kryp in i Vasa. Jag är närvårdare som studerar till hälsovårdare på Novia, första året. och när jag hinner så jobbar jag, spelar revy, är aktiv inom frivilliga brandkåren, ordförande för UFs ungdomsutskott och medlem i styrelsen och såklart umgås jag med mina vänner och familj! Är också kommunalvals kandidat i Malax, nummer 20! Min blogg är en blandad kompott av mitt liv så hoppas du trivs! Alexandramichelles heter jag på instagram & du kan följa bloggen via bloglovin för lättare hålla koll på uppdatering om du vill!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela